Nieuws

 PERSBERICHTEN:

Lambregts en Van den Berge snelsten op Seppe. Geplaatst op: 08-10-2017 (bron: http://www.bndestem.nl/)

Met Mels Lambregts als verbeteraar van het parcoursrecord bij de mannen en Laurey van den Berge als snelste vrouw kreeg het Rondje Seppe een mooi erepodium.

In de wedstrijd over 10 kilometer door het fraaie recreatiegebied rondom Bosschenhoofd, ontstond een sportieve strijd op kop tussen THOR-atleet Lambregts en snelste achtervolger Ricardo Sint Nicolaas. Ruim zes kilometer kon Sint Nicolaas van AV Flakkee uit Middelharnis de Roosendaler bijbenen.

Lambregts wist zijn krachten goed te verdelen en verkeerde in goede vorm. ,,Na de loop in Welberg eind augustus heb ik geen wedstrijden meer gedaan. De trainingen gingen prima en dit Rondje Seppe in een tijd van 32.28 is de bevestiging dat de vorm ook bij een wedstrijd goed is.” Lambregts bouwde zijn voorsprong op Sint Nicolaas in de slotfase uit tot een halve minuut en ontving daarvoor een ‘dik verdiend
compliment’ van zijn sportieve concurrent. Hij wil zich na het wegseizoen opmaken voor het crossen, te beginnen met de Warandeloop in november te Tilburg. Master Toon Heeren (Achilles LTV) kwam na 33.29 als derde binnen, gevolgd door Jeroen van Damme (THOR).

Combinatie
Winnares Laurey van den Berge van AV Flakkee voltooide de eerste lustrumwedstrijd van Team Midsummerrun, in samenwerking met AVO’83, in 38.45. Ze trok op het einde samen op met THOR-master Ruud Woord. Van den Berge uit Sommelsdijk was als pupil en junior al vaak van de partij in West-Brabant, vooral bij crosswedstrijden. De 28-jarige atlete heeft haar trainingen pas teruggebracht tot vier per week: ,,De combinatie van sporten, werk, kind, gezin en daarnaast nog een studie werd echt te
veel. Ik pak nu meer rust en geniet van een wedstrijd op zijn tijd. Eigenlijk wilde ik meedoen aan een wedstrijd in Hellevoetsluis, maar die werd afgelast. Dit Rondje Seppe is goed bevallen.”

Amber Bongertman (THOR) finishte na Van den Berge, en voor het eerst onder de veertig minuten. De jonge senioratlete uit Roosendaal verzekerde zich van de overwinning in het RunningCenter West-Brabant Loopcircuit. Zij is onlangs lid geworden van THOR, waar ze traint bij de ‘Inspirators’ onder leiding van Hans van der Horst. De studente fiscale economie in Tilburg weet haar sportieve activiteiten
te combineren met haar studie. Applaus klonk ook in Bosschenhoofd voor haar moeder, Arinka Bongertman. Met de loodzware Zeeuwse kustmarathon van zaterdag in de benen, kwam deze master 45 ‘even uitlopen’.

Jack Hopmans uit Halsteren en Ingrid van Baal uit Roosendaal wonnen het Rondje Seppe over de 5 kilometer.

Snelle masters domineren Midsummerrun in Bosschenhoofd Geplaatst op: 2016-10-09 (bron: http://www.bndestem.nl/)

ATLETIEK – Ervaren hardloopduo Toon Heeren (Achilles LTV) en Richard van Oosterhout (AVR’90) gaf de rest van het deelnemersveld bij de Midsummerrun over 10 kilometer in Bosschenhoofd het nakijken.
“We wilden samen voor een goede tijd gaan en hebben elkaar een beetje geholpen”, liet de uiteindelijke winnaar Heeren weten. Vanaf het startschot liepen beide masters op kop en bouwden voor de doorkomst halverwege al een voorsprong op van enkele minuten.
Een eindtijd rond de 33 minuten betekende zowel voor Heeren als Van Oosterhout hun beste seizoenprestatie. Bovendien stelde de winnaar het parcoursrecord dat op zijn naam stond dik een halve minuut scherper.
Bij de vrouwen bewees Marlien van Beek (De Langstraat) uit Etten-Leur in de verlate Midsummerrun haar klasse in een prima tijd van 39.17 minuten. Haar echtgenoot John van der Wansem (De Langstraat) maakte het feestje compleet met een landelijke en wellicht internationale topprestatie.
In zijn eerste 10 km wedstrijd sinds anderhalf jaar zette de inmiddels 66-jarige atleet een tijd weg van 36.07 minuten. En het parcours telde volgens de organiserende Stichting Midsummerrun exact 10.000 meter.

Midsummerrun verhuist van zaterdag naar zondag Geplaatst op: 2015-08-23 (bron: http://www.internetbode.nl/)

BOSSCHENHOOFD – Na 2 geslaagde edities op zaterdag, verhuist de Bosschenhoofdse Midsummerrun dit jaar naar zondag 30 augustus.
Op zaterdag vindt dit jaar de vliegshow plaats. Volgens de organisatie is er veel gesleuteld, maar samen met de braderie en de kermis gaat dit zeker een mooie combinatie worden. De start en finish vinden rondom de kerk plaats en de inschrijvingen (vanaf 10 uur) zijn nu in zaal Concordia tegenover de kerk. De start van de 5 km is om 11 uur, de start van de 10 km is om 12 uur, dit alles op een lekkere beat van een heus DJ team.
Voor alle inschrijvingen liggen er gratis loopshirts klaar, maar op is op! Na de huldigingen kunnen de lopers nog lekker napraten in de tent van de Midzomerfeesten met muziek van Suc6 FM Roadshow en diverse regionale artiesten.

Richard van Oosterhout wint Midsummerrun in Bosschenhoofd Geplaatst op: 2014-08-31 20:59 (bron: http://www.bndestem.nl)

ATLETIEK – Op vertrouwd parcours in zijn achtertuin heeft Richard van Oosterhout (AVR’90) de Midsummerrun over 10 kilometer op zijn naam geschreven. In een winnende tijd van 33.33 minuten was de master 45 uit Sint Willebrord overall de beste.

Van Oosterhout voerde samen met de ruim twintig jaar jongere Ricardo Sint Nicolaas (AV Flakkee) vanaf de start het deelnemersveld aan. Na wat stuivertje wisselen op kop kon de Zeeuwse atleet na een kilometer of zeven niet langer bijbenen.
Els van Hooydonck (ESAK) wist in Bosschenhoofd maar liefst drie en een halve minuut sneller te lopen dan de eerste vrouw vorig jaar. De Essense won overall in 39.32 minuten. Felix Warndorff was bij de tweede editie van de goed bezochte Midsummerrun de snelste deelnemer op de 5 kilometer.

Geslaagde eerste Midsummerrun Geplaatst op: 2013-08-25 11:54 (bron: http://www.dehardloopkrant.com)

Barry van Beers wint eerste Midsummerrun in Bosschenhoofd
Barry van Beers uit Oudenbosch heeft gisteren in het naburige Bosschenhoofd geschiedenis geschreven door de eerste Midsummerrun daar op zijn naam te schrijven. Van Beers versloeg op de mooie omloop van 5 kilometer rond het natuurgebied Pagnevaart Bas de Graaf en Peter Woestenberg, beiden uit St.Willebrord. De winnende tijd was 34.20 min over de 10 kilometer.
Wedstrijdverslag
Ilona de Wit won bij de dames in 43.00 minuut voor Janita van der Have en Ria Bom.Rolino Dircken en Anne van Alphen winnen de 5 kilometer.De 5 kilometer werd een prooi voor Rolino Dircken uit Rucphen, hij liep de 5 kilometer in 18.00 minuut, Francois van Dijke uit Bergen op Zoom werd tweede in 18.23 minuut, Maurice Janssens uit Oudenbosch derde in 19.24 minuut. Bij de vrouwen bestond het erepodium uit Anne van Alphen uit Oud-Gastel voor Marcella Roks en Marianne Mol.De Midsummerrun maakt onderdeel uit van de jaarlijkse Midzomerfeesten, de organisatie is heel tevreden over het verloop van de eerste editie.
www.midsummerrun.nl

1e Midsummerrun Bosschenhoofd, 21 augustus 2013 (bron: http://www.rtvhalderberge.nl)

Categorie: BOSSCHENHOOFD Gepubliceerd op WOENSDAG 21 AUGUSTUS 2013 15:45 Geschreven door MARIA KALIS
Rennen leeft en de drie organisatoren van de eerste Midsummerrun in Bosschenhoofd Arjan Laseroms, Ad Jongenelen en Johan Verstraten spelen in op de hype die momenteel rondom hardlopen heerst. Deze run, van 5 of 10 km, gaat een veelbelovende eerste editie beleven en de aftrap is op zaterdag 24 augustus aanstaande. Afgelopen vrijdag waren ze al te gast in de studio bij Maria Kalis. Het gehele parcours is verhard en loopt grotendeels door de bosrijke omgeving van Bosschenhoofd. Er wordt gebruik gemaakt van de racetimer, een chip die de looptijd van de deelnemers registreert en na de finish is deze terug te zien op de site. Ook vindt zaterdag as de Kidsrun plaats. Inschrijven kan tot vlak voor de start bij de Midzomertent en de snelste loper wint een wisselbeker.

Bosschenhoofd, 24 januari 2013

Lopen tijdens de Bosschenhoofdse Midzomerfeesten.
Hoewel het volop winter is in ons land, zit het comité Bosschenhoofdse Midzomerfeesten niet stil. Om te zorgen dat het laatste volle weekend van augustus weer volop gefeest kan gaan worden in het hart van Bosschenhoofd, zijn de activiteiten voor het weekend van 23, 24 en 25 augustus al weer grotendeels bekend.
Op vrijdagavond is er in de feesttent weer volop livemuziek van de sfeermakende band Papa di Grazzi, aangevuld met een optreden van De Lawineboys.
Op zaterdagmiddag komen we dit jaar met een geheel nieuw spektakel: De Midsummerrun. Er wordt een parcours door Bosschenhoofd uitgezet, waar hardlopers hun sportieve prestaties kunnen meten. Er zal voor diverse afstanden ingeschreven kunnen gaan worden.
Ook voor kinderen zal er een speciale run georganiseerd worden, zodat ook de jeugd kan laten zien dat zij hun beste beentje voor kunnen zetten.
Op zaterdagavond zal in de feesttent de band Reach op het podium zitten. De Alpenzusjes en Stef Ekkel zullen deze avond aanvullen met live-optredens.
Op zondag is er in de dorpskern de jaarlijkse jaarmarkt te bezoeken. Speciaal voor de kinderen die naar de basisschool gaan, wordt een aparte plaats ingeruimd waar zij de ruimte krijgen voor hun eigen vrijmarkt. De zondagmiddag in de feesttent wordt verzorgd door de Suc6 FM Roadshow, waarbij diverse regionale artiesten komen optreden.
Genoeg redenen om nu reeds deze data in uw agenda te blokkeren. Uiteraard komen we snel met meer informatie, en verwijzen u graag naar onze website: midzomerfeesten.com
 

© 2017 Bosschenhoofdse Midsummerrun | Design Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress